Moje pravo na čistiji vazduh


Удружење грађана „Краљевачки развојни центар“ из Краљева,спроводи од 01.06.2021 г. уз помоћ Београдске отворене школе,пројекат „Mоје право на чистији ваздух“. Општи циљ пројекта је побољшан квалитет ваздуха у граду Краљеву првенствено у току грејне сезоне. Овај циљ се не може остварити у кратком веременском периоду јер изискује озбиљан, мултисекторски и мултидисциплинарни  рад, као  и значајна финансијска средства.

Информација о пројекту Моје право на чистији ваздух – ПДФ фајл


Информација о уводном састанку

У уторак 31.августа 2021 године организујемо Уводни састанак као једну од активности у оквиру пројекта „Моје право на чистиј ваздух“, кога УГ „Краљевачки развојни центар“ спроводи у оквиру „Зеленог инкубатора“ Београдске отворене школе уз финансијску помоћ Европске уније и Фондације Фридрих Еберт.

Информација о уводном састанку – ПДФ фајл


Представљени циљеви и активности пројекта „Моје право на чистији ваздух“

31.августа 2021 године, у хотелу Турист у Краљеву, организован је Уводни састанак на коме је Тим за реализацију пројектa „Моје право за чистији ваздух“ представницима јавног, цивилног, привредног и медијског сектора града Краљева представио циљеве и активности пројекта.

После исцрпне дискусије усвојени су и Закључци са овог скупа које можете преузети ОВДЕ.

Закључци са Уводног састанка – ПДФ фајл

 

Građani Kraljeva traže od nadležnih da obezbede čistiji vazduh tokom grejne sezone

U predhodna dva meseca bavili smo se i istaživanjem informisanosti i važnosti teme kvaliteta vazduha za građane Kraljeva.
Članovi Tima za realizaciju projekta „Moje pravo na čistiji vaduh“ su ,kroz saradnju sa ekspertima iz angažovane agencije , koji su sačinili Analizu plana kvaliteta vazduha grada Kraljeva za period 2020-2025.g. učestvovali u koncipiranju pitanja za Anketu o stavovima građana o kvalitetu vazduha u Kraljevu sa stanovišta prisustva PM čestica kao dominantnog faktora zagađenja.
On lajn anketa je trajala mesec dana i OVDE možete preuzeti dokument Stavovi građana o kvalitetu vazduha u gradu Kraljevu (Analiza istraživanja)
Dostupna vam je i Analiza plana kvaliteta vazduha grada Kraljeva za period 2020-2025.g. koju možete preuzeti OVDE.